Tarieven en vergoedingen

In Nederland moeten tandartsen zich houden aan de tarieven die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) worden vastgesteld. Deze tarieven zijn wettelijk en gelden voor elke tandarts. Dit biedt jou als patiënt duidelijkheid: Een behandeling is bij de ene tandarts niet duurder of goedkoper dan bij een andere tandarts. De omschrijving, de codering en het tarief van alle tandartsverrichtingen staan gepubliceerd op de site van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Onze nota’s zijn altijd gespecificeerd overeenkomstig deze codes, omschrijvingen en tarieven.

Factoringmaatschappij Infomedics
Na afloop van de behandeling krijg je een rekening van Infomedics. Omdat wij liever met jou dan met onze financiële administratie bezig zijn, hebben wij al ons nota-verkeer overgedragen aan Infomedics Zorg B.V. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt voor duizenden medici als tandartsen, huisartsen en psychiaters.

Wat betekent dit voor jou?
Als Infomedics een overeenkomst heeft met jouw zorgverzekeraar, dan wordt de rekening direct doorgestuurd naar je verzekering en ontvang je via Infomedics, óf via jouw verzekering, een zogenoemde “restnota” voor het niet vergoedde gedeelte.

Is er geen overeenkomst bestaat met jouw zorgverzekeraar, dan ontvangt je zelf de gehele nota. Ben je verzekerd voor tandheelkundige zorg dan kun je, na betaling aan Infomedics, zelf de kosten declareren bij jouw verzekeraar. Op de rekening van Infomedics staan onze werkzaamheden duidelijk vermeld.

Voor nadere informatie of vragen over jouw rekening verwijzen we je naar www.uwnota.nl. Ook kun je contact opnemen met de patiënten-servicelijn: 0900- 777 777 1 (€0.10 per minuut)