Implantaten

Het comfort van een mond vol tanden

Het kan de beste gebeuren. Een tand of kies ‘valt uit’ door aantasting, een ontsteking, een breuk of een onfortuinlijke val. Hoe moet dat nu verder? Wees gerust, je kunt je complete gebit weer terug krijgen. Implantaten zijn de ideale oplossing voor ontbrekende tanden of kiezen. Het is een duurzame oplossing: in implantaten krijg je geen gaatjes.

Dit doen implantaten met je gebit

  • Je gebit is weer compleet
  • Implantaten voelen gewoon als je eigen tanden of kiezen
  • Het is een duurzame oplossing: in implantaten krijg je geen gaatjes.

Voor wie zijn implantaten een goede oplossing?

Implantaten zijn het meest geschikt wanneer je ouder dan achttien jaar bent, dan is je kaakbot volledig ontwikkeld. Ben je jonger dan 20? Dan zoeken we graag met jou naar een tijdelijke oplossing.

Hoe werkt het?

Onder plaatselijke verdoving plaatsen we het implantaat in je kaakbot. Zes tot twaalf weken later zijn de implantaten volledig vastgegroeid. Wees tot die tijd voorzichtig met eten en drinken. Na de operatie kun je te maken krijgen met zwelling en/of verkleuring van je slijmvliezen, wang en lippen. Wees gerust: dit is tijdelijk en gaat weer voorbij. Ook kun je nog wat last hebben van wat napijn: daarvoor schrijven we je pijnstillers voor.

Het kan natuurlijk zijn dat je toch ongerust bent. Bijvoorbeeld over de pijn die toch wel tegenvalt, een nabloeding of wat dan ook. In dat geval kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Wanneer je implantaten eenmaal zijn vastgegroeid vieren we een feestje. Want dan kunnen we je nieuwe kroon, brug, plaat- of frameprothese of een overkappingsprothese plaatsen. Soms is het plaatsen van een kroon wel gevoelig. We kunnen dan verdoven. Wel kun je je mooie, nieuwe gebit direct gebruiken.

Zorg goed voor je nieuwe tanden en kiezen

Wanneer je goed zorgt voor je implantaten, zorgen ze ook goed voor jou en heb je er nog vele jaren plezier van. Behandel daarom je nieuwe gebit met implantaten zoals je je eigen tanden zou behandelen.

Doet de behandeling pijn?

Met een plaatselijke verdoving is de behandeling zelden pijnlijk, maar na een operatieve ingreep is er altijd een zekere mate van napijn en/of zwelling. De verdoving is na 2 tot 4 uur uitgewerkt. De napijn is goed te bestrijden met een pijnstiller.

Heb ik veel napijn en moet ik rustig aan doen de komende dagen?

De napijn kan verschillen per persoon en ook per type behandeling. De napijn is goed te bestrijden met een pijnstiller, je kunt zelf het beste inschatten of je rustig aan moet doen. Wij adviseren je om de dag van de behandeling rustig aan te doen met uitloop de dag erna.

Kan ik werken nadat er een implantaat is geplaatst?

Dit is ook per persoon en behandeling verschillend, wij adviseren de dag van behandeling rustig aan te doen met uitloop naar de dag erna.

Hoelang duurt het voordat implantaten vast zitten?

Om het implantaat goed vast te laten groeien in het kaakbot, is een inhelingsperiode nodig. Deze rustperiode varieert van 6 weken tot 6 maanden.

Hoeveel tijd tussen plaatsen implantaat en kroon?

Na 2 tot 3 maanden is het bot goed aan het implantaat vastgegroeid. Dan wordt op het implantaat de definitieve kroon, brug of drukknop bevestigd. In de tussenliggende periode kan altijd een tijdelijke kroon of een kunstgebit gedragen worden.

Wil jij weer een mooie glimlach?

Wacht niet af, maar maak meteen een afspraak