Over ons

“Er zijn mensen die zo onzeker zijn over hun gebit dat ze niet voluit meer durven te lachen. Dat vinden wij zonde. Gelukkig zijn er veel manieren om je gebit mooier te maken. Wij bieden dan ook met trots Digital Smile Design aan onze klanten. Mensen krijgen een stralende lach, die van nature helemaal bij hen past. Wij zijn blij wanneer mensen na een behandeling weer trots zijn op hun gebit. Dat is zo fijn om te zien, dat is waarvoor we het doen.

Wil jij weer voluit kunnen lachen en vind jij de gezondheid van je gebit belangrijk? Maak dan een afspraak met ons.”

Hoe het avontuur begon..

Felix Brüll  & Else Brüll-Lyklema ontmoetten elkaar tijdens hun opleiding in Groningen. Felix deed de opleiding voor tandarts en implantoloog. Else werd opgeleid tot mondhygiëniste. Hun droom om samen een eigen praktijk te starten werd maart 2014 werkelijkheid, toen ze eigenaar werden van een bestaande praktijk in Balk. Else is praktijkmanager en Felix helpt patiënten als tandarts en implantoloog.

In de loop der jaren groeide het team en daarmee ook de behoefte aan meer ruimte. Sinds 18 oktober 2021 is Tandarts De Friese Meren gevestigd op de Dubbelstraat 6 in Balk, gelegen aan het Haskeplein. De compleet nieuwe praktijk telt zes behandelkamers, is voorzien van alle comfort en zo ingericht dat jij je daar gegarandeerd thuis voelt.

Felix Brüll

Tandarts, implantoloog

“Ik vind het leuk om mensen te helpen met hun gebit en met hun algemene gezondheid. Ik doe veel restauratieve en esthetische tandheelkunde, dit zijn vaak uitgebreide plannen. Na afloop zijn de mensen vaak erg blij en trots op hun gebit. Ik ben erkend implantoloog en om dit te blijven moet ik iedere vijf jaar resultaten laten zien. Dit wil ik voorzetten om de kwaliteit hoog te houden. Daarnaast ben ik bezig met de specialisatie voor restauratieve tandheelkunde. Als ik dit bereik behoor ik tot 1 van de 25 in Nederland. Wij hebben een gezellig en hecht team. Kwaliteit  en een persoonlijke benadering staan daarbij voorop.”

Else Brüll-Lyklema

Praktijkmanager

“Het leukste aan mijn werk is de afwisseling. Achter de schermen ben ik veel bezig met plannen en organiseren. Ik zorg ervoor dat alles in goede banen loopt, het team prettig werkt en de patiënten tevreden zijn. Als team werken we hard op de momenten dat het nodig is, maar er is ook ruimte voor ontspanning en een lolletje op z’n tijd. Samen met ons team een moderne en kwalitatief goede praktijk runnen, waar patiënten tevreden de deur uit gaan: dat geeft me de meeste voldoening.”

Yvar Buit

Tandarts

“Ik werk met veel plezier bij Tandarts De Friese Meren. Ik ben blij wanneer tevreden patiënten met vertrouwen ontspannen bij mij in de stoel liggen. Wortelkanaalbehandelingen en restauratieve en esthetische tandheelkunde vind ik erg leuk om te doen. Op termijn wil ik me graag specialiseren tot tandarts- endodontoloog. Ik ga graag naar mijn werk, er heerst een gezellige, relaxte sfeer op het werk en er wordt veel gelachen.”

Marian Postma

Baliemedewerker

“Ik ben dan wel de oudste, maar dat voelt niet zo. Ik voel mij op mijn gemak in deze praktijk en met het team. Tijdens de koffiepauze is het dan ook gezellig. We hebben belangstelling voor elkaar en je weet wat elkander bezighoudt.

Een fijne werkdag is voor mij een lekker drukke dag, waarbij de agenda mooi op schema loopt. En dat aan het einde van de dag, alle taken weer afgerond zijn en de mensen tevreden zijn.”

Elora van der Veen

Mondhygiëniste

“De afwisseling en het contact met mensen maken mijn werk leuk. Het is mijn ambitie om de patiënt te helpen aan een stralende, gezonde en schone mond, door me te blijven ontwikkelen met scholing en cursussen.”

Janou Haga

Paropreventie assistent, back-office medewerker

“Ik heb hele diverse taken en dat vind ik het leuke aan mijn werk. Ik voer onder supervisie van de tandarts en mondhygiëniste complexere behandelingen uit. Achter de schermen doe ik veel. Van het maken van begrotingen tot het bijhouden van onderhoud van de apparatuur. Ook heb ik samen met het team alles op orde gemaakt voor een ISO-certificering.”

Froukje Stegenga

Preventieassistente

“Variatie in het werk en de omgang met mensen maken mijn werk boeiend. Ik vind het leuk om verschillende behandelingen uit te mogen voeren.

De sfeer binnen de praktijk is ontspannen en het team is jong en gedreven, maar er is ook altijd ruimte voor een beetje humor en een geintje op z’n tijd. De boog kan immers niet altijd gespannen staan. Ik zie graag dat de patiënten met een glimlach de deur uitgaan. En mijn missie is: een gezonde mond voor iedereen.”

Geeske de Vries

Preventieassistente

“Plezier in mijn werk is belangrijk voor mij. Het geeft een positief effect op de kwaliteit van je zorg. Mijn werkdag is geslaagd als mijn patiënten blij en tevreden zijn, als de tandarts en ik goed op elkaar zijn ingespeeld en ieders inzet wordt gewaardeerd en we met zijn allen weer een goede kwaliteit van zorg hebben geleverd.”

Miranda Feenstra

Preventieassistente

“Ik assisteer de tandarts bij verschillende behandelingen. Ook voer ik zelfstandige behandelingen uit, zoals tandsteen verwijderen en het geven van instructies. De meeste voldoening krijg ik als ik als mensen gerust gesteld zijn en tevreden de deur uit gaan, nadat ze het toch wel spannend vonden.”

Finie Mast

Steralisatie assistent

“Mijn functie is het reinigen, desinfecteren en steriliseren van de instrumenten en materialen. Zorgen dat er op de behandelkamers de juiste en voldoende trays en materialen zijn. Ook doe ik het voorraadbeheer van de materialen in de praktijk en zorg ik dat het traject van het techniekwerk goed verloopt. Het leukst aan mijn werk vind ik om er op de achtergrond voor te zorgen dat het op de voorgrond goed verloopt.  Ik heb een fijne werkdag als er een gezellige en  ontspannen sfeer in de praktijk is en we er als team voor zorgen dat de dag goed verloopt.”

Sharon Werkhoven

Preventieassistente

“Het is belangrijk voor mij dat de patiënten met een goed gevoel naar huis gaan. Ben heel blij dat ik in dit vak ben gerold. Ik heb veel plezier in m’n werk. De sfeer is gezellig, zowel met de patiënten als collega’s.”

Johanna van Dam

Tandarts

“Het leuke van mijn beroep is de afwisseling. Je ziet veel verschillende mensen en ook de werkzaamheden zijn erg divers. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen als ze bij mij in de stoel liggen. Ik vind het leuk om wortelkanaalbehandelingen te doen en ik wil hier graag ook nog beter in worden. Als de patiënten tevreden zijn en mijn assistente en ik goed op elkaar ingespeeld zijn, heb ik een topdag!”

Jildau Zijlstra

Mondhygieniste

“Patiënten helpen en echt te kunnen motiveren om een betere mondgezondheid te krijgen vind ik een mooie uitdaging. Afwisseling in werkzaamheden (echte paro behandelingen, preventie, controle’s, behandelingen met kinderen) en leuke gezellige collega’s maken mijn werk boeiend.”

Monique Kwak

Preventie assistent

“Het leukste aan mijn werk vind ik om mensen gerust te stelllen. En dat zij naar huis gaan met een gevoel van ‘het viel reuze mee’. Mijn motto is ‘een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’. Dat komt goed uit in het gezellige team, waar we veel lol met elkaar hebben. Er is een goede werksfeer tussen tandarts, assistente en patiënt.

Marjon Melein

Preventieassistente

“Helpen om problemen te voorkomen in plaats van te genezen en anderen helpen aan een betere mondgezondheid: dat is wat mijn werk zo leuk maakt. In de toekomst zou ik graag meer handelingen zelf kunnen doen, dat wil ik bereiken door bijvoorbeeld het volgen van cursussen. Afwisseling, een volle agenda en waardering: dat zijn voor mij de elementen van een fijne werkdag.”

Richtje Feenstra-Rinkema

Tandarts

“Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de patiënt. Voor de meeste mensen brengt een tandartsbezoek enige vorm van spanning met zich mee. Ik vind het een mooie uitdaging om de patiënt op zijn/haar gemak te stellen, zodat de behandeling voor beide partijen zo prettig mogelijk verloopt. Ik heb affiniteit met het behandelen van kinderen, angstige volwassenen en mensen met een beperking. Hier wil ik me voor blijven inzetten. Elementen van een leuke werkdag zijn voor mij het kunnen geven van vaktechnische goede behandelingen aan patiënten en een prettige communicatie met patiënten en collega’s. En een beetje humor tussen de bedrijven door ;)”

tandarts balk

Diemer Feenstra

Tandarts

“Met veel plezier maak ik als tandarts deel uit van ons enthousiaste en gedreven team. Ik waardeer de leuke contacten met patiënten en de prettige en ontspannen sfeer in de praktijk. Als tandarts vind ik het leuk om mensen te helpen met het behouden van een gezond en mooi gebit. Preventie is hierbij het belangrijkst, maar waar nodig haal ik veel plezier uit het zo natuurlijk en duurzaam mogelijk herstellen van de tanden en kiezen. Dit maakt dat ik een specifieke interesse heb in de esthetische en restauratieve tandheelkunde en ik ben dan ook continue bezig mij op dit vlak te ontwikkelen.”

Marieke Muizelaar –
de Vries

Baliemedewerker

“De diversiteit aan contacten en taken maken mijn werk leuk! Het beantwoorden van vragen aan de telefoon, het telefonisch inplannen van afspraken als zowel het persoonlijk contact aan de balie. Maar ook de diversiteit aan administratieve taken. Dit geeft voor mij persoonlijk deze functie de perfecte balans…geen dag is nog hetzelfde geweest!”

Baukje Bootsma

Mondhygiëniste

“Mijn doel is dat mensen met een gezond en schoon gebit, veel durven lachen. Ik geniet van de afwisseling van patiënten en de samenwerking met collega’s, wat zorgt voor mooie resultaten en blije patiënten. Een leuke werkdag bestaat voor mij uit leuke en persoonlijke gesprekken met patiënten en veel plezier met collega’s.”

Wil je een afspraak maken?