Digital smile design

Durf jij je tanden te laten zien?

Snel je mond dichtdoen, voordat de fotograaf op het knopje drukt. Snel een hand voor je mond houden, als je moet lachen. Herken je dat? Heel oncomfortabel en soms zelfs een beetje genant. Niet voluit durven te lachen kan erg bepalend zijn in je contact met mensen. Verlang jij ernaar om voluit je kunnen lachen en jezelf te zijn? Dan is onze Digital Smile Design behandeling iets voor jou.

Met Digital Smile Design krijg je

  • Een mooie, stralende glimlach
  • Je ziet vooraf hoe het eruit gaat zien
  • Je kunt vooraf ‘testen’ of het ook ‘goed voelt’
  • Het verandert je leven en geeft een boost aan je zelfvertrouwen

De digital smile behandelingen

Je kiest voor Digital Smile Design als je niet meer vol zelfvertrouwen kunt lachen en een gezond gebit wilt. We bespreken je wensen en maken een ontwerp. Als jij enthousiast bent over de lach die voor jou ontworpen is, bespreken we het volledige zorgtraject met je. We maken een behandelplan. We bepalen welke behandelingen het beste bij jou passen en welk traject daarbij hoort. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het plaatsen van implantaten en facings. Ook maken we inzichtelijk welke kosten hieraan verbonden zijn.

Wanneer is Digital Smile Design geschikt voor jou?
Je gebit moet gezond zijn en je moet minimaal twintig jaar oud zijn. Tot aan je twintigste levensjaar verandert je schedel namelijk nog en is het beter om te wachten. Zijn je tanden vergeeld, maar is de conditie van je tanden verder goed? Dan is bleken meestal een betere optie. Ingrijpende behandelingen, zoals het plaatsen van kronen en/of implantaten, komen namelijk in de plaats van je huidige gebit. Dat is natuurlijk zonde wanneer je tanden en kiezen in goede conditie zijn.

Hoe werkt het?

We maken een digitale scan van jouw gebit. Deze sturen we naar de tandtechnicus, samen met een aantal foto’s van jouw gezicht en lach. Door beide beelden te combineren ontstaat er een foto van jouw perfecte lach. Het beeld kan eventueel aangepast worden. Je krijgt bovendien eerst een soort ‘proefversie’ van je nieuwe gebit op jouw tanden om aan de nieuwe situatie te wennen en te ervaren hoe het is.

Ik wil dit traject aangaan, maar ben bang voor de kosten

Voordat we aan de slag gaan, maken we eerst een begroting. Zo weet je waar je aan toe bent. Ook kun je bij ons in termijnen betalen. Informeer daarnaast bij je zorgverzekeraar, waar je recht op hebt. In onze brochure vind je een voorbeeldbegroting. Vraag de Digital Smile Design brochure hier aan

Ik ben bang voor de tandarts, hoe krijg ik dan een mooie glimlach?

Het is vervelend dat je in de afgelopen jaren een angst opgebouwd hebt voor de tandarts. Zodra je kennis met ons gemaakt hebt, ben je vast al iets gerust gesteld. We begeleiden je in dit proces en in overleg zetten we stappen.

Wat als ik mijn nieuwe gebit niet mooi vind?

Het voordeel van Digital Smile Design is, dat je vooraf het ontwerp al digitaal bij jezelf ziet. Zonder dat er iets in je mond gebeurd is. We stellen het ontwerp bij, totdat je tevreden bent. Daarna krijg je een soort proefversie, zodat je al kunt wennen aan je nieuwe glimlach.

Wil jij graag een mooie stralende lach?

Wacht niet af, maar maak meteen een afspraak