Tarieven

In Nederland moeten tandartsen zich houden aan de tarieven die door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) worden vastgesteld. Deze tarieven zijn wettelijk en gelden voor elke tandarts. Dit biedt de patiënt duidelijkheid: Een behandeling is bij de ene tandarts niet duurder of goedkoper dan bij een andere tandarts. De omschrijving, de codering en het tarief van alle tandartsverrichtingen staan gepubliceerd op de site van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze vindt u met onderstaande link:

https://www.knmt.nl/sites/default/files/2017-06-22_nza_tb-reg-18609-01_tandheelkundige_zorg.pdf.

Onze nota’s zijn altijd gespecificeerd overeenkomstig deze codes, omschrijvingen en tarieven.

Factoringmaatschappij Infomedics

Na afloop van de behandeling krijgt u een rekening van Infomedics. Omdat wij liever met u dan met onze financiële administratie bezig zijn, hebben wij al ons nota-verkeer overgedragen aan Infomedics Zorg B.V. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt voor duizenden medici als tandartsen, huisartsen en psychiaters.

Wat betekent dit voor u?

Indien Infomedics een overeenkomst heeft met uw zorgverzekeraar, dan wordt de rekening direct doorgestuurd naar uw verzekering en ontvangt u via Infomedics, óf via uw verzekering, een zogenoemde “restnota” voor het niet vergoedde gedeelte.

Indien er geen overeenkomst bestaat met uw zorgverzekeraar, dan ontvangt u zelf de gehele nota. Bent u verzekerd voor tandheelkundige zorg dan kunt u, na betaling aan Infomedics, zelf de kosten declareren bij uw verzekeraar. Op de rekening van Infomedics staan onze werkzaamheden duidelijk vermeld.

Voor nadere informatie of vragen over uw rekening verwijzen we u naar www.uwnota.nl of u kunt contact opnemen met de patiënten-servicelijn: 0900- 777 777 1 (€0.10 per minuut)

Techniekkosten

Excent ondersteunt ook in 2018 de tandheelkundig behandelaar weer het 3-lijnen concept: Excellent, Classic & Select. Bekijk de bijlage voor meer informatie. Let wel op dat deze kosten exclusief behandelkosten zijn.
pdf Tarieven Patiënten Excent 2018

 

De prijslijst van Tandtechnisch Laboratorium Teigeler geeft u overzichtelijk weer wat de techniekkosten zijn. Let wel op dat deze kosten exclusief behandelkosten zijn.
pdf Tarieven Tandtechnisch Laboratorium Teigeler 2018

 

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de prestatie- en tariefbeschikking van 2018 bekend gemaakt.
pdf Prestatie- en tariefbeschikking 2018

 

Privacy verklaring

De nieuwe wetgeving die per mei in gaat over het werken met persoonlijke gegevens van mensen.
pdf Privacy verklaring 2018